Tandlakare Ungern 12 Revay out Budapest

Sevärdheter i Porto

Sevärdheter – Din TaNDresa till Porto

När du väljer Helvetic Tandläkarklinik i Portugal, finns det många aktiviteter och sevärdheter för dig att utforska i Porto mellan besökstiderna. Våra lokala representanter står till ditt förfogande för att ge råd och tips om aktiviteter och sevärdheter i staden.

Se mer om Tandresa till Portugal här

Sevärdheter i Porto

Porto, en konststad

Porto är ett centrum för konst. Under hela sin tusenåriga historia, har den samlat ett stort antal viktiga konstverk, som visas i de öppna och i stadens många museer. Den mest kända utomhus skulptur i Porto är ¨She Changes¨ av amerikanske konstnären Janet Echelman. Den är 50 meter hög med en markyta på 150m². Den är vid Matosinhos och vetter mot havet.
Nationalmuseet (känt som Soares dos Reis) är i det gamla Carrancas palatset, som byggdes 1795 och har en typisk neo-klassisk fasad. Här finns en stor samling av 1900 och 2000-talets portugisiska konst inklusive målningar, skulpturer, möbler, metaller och keramik. Palatset själv är ett arkitektoniskt konstverk. Ett annat fint museum är Military Museum of Porto, tillägnad bevarandet av Portugals militära förflutna. Sin samling med mer än 16.000 figurer illustrerar den militära utvecklingen av landet genom århundradena. Den har också en samling av kanoner och stridsfordon med anor från 15 till 20-talet. Här kan du också lära dig om revolutionen den 31 januari 1891 det första försöket att skapa en portugisisk republik.

Klimat och friluftsliv

Porto ligger i södra Europa där klimatet i allmänhet är varmt. Närheten till havet tillför fukt, och Porto har en genomsnittlig årsnederbörd på 1200mm mellan Okt-maj upplevs mest regn. Det är varmast från juni till september med temperaturer som ofta överstiger 35˚C. Resten av året ligger temperaturen mellan 10 och 15 grader, med toppar mellan 15 och 20 grader.
När dåligt väder inträffar, varför inte besöka ett museum eller en vin-grotta. I en vin-grotta, kan du lära dig om konsten att göra Porto-vin och även smaka så klart. Om vädret tillåter, promenera längs hamnen – beundra fiskebåtarna och besöka fiskmarknaden för att köpa eller smaka en maträtt som utarbetats med t.ex. nyfångad torsk. Promenader är sällan fel och dessutom avkopplande särskilt här då man kan begrunda massvis med historiska monument som är utspridda i staden och på torget framför stadshuset.

Ta sig runt i Porto

Porto trafikeras av Francisco Sa Carneiro International Airport. Det finns ett utmärkt nätverk av kollektivtrafik som bussar, spårvagnar och taxi. För dem som kör, kan du också använda det europeiska vägnätet för att komma till Porto, Motorväg E1 tar dig dit direkt, men ta med en karta för säkerhets skull. Fördelen med att köra till Porto är att du kan beundra det vackra landskapet på vägen dit, besöka små städer och byar i närheten, liksom naturområden såsom Peneda-Geres nationalpark, vilken ligger ungefär hundra kilometer norr om Porto.

 

Gastronomi

Tripe på Porto-vis kommer att stå på de flesta menyer, men det är bara för dem med ett starkt hjärta! När du provar den dock kommer du bara vilja ha mer och mer. Bacalhau (torkad torsk) kommer med ett urval av serveringsalternativ. Porto är ett utmärkt val för de som älskar medelhavsmat med många fiskar och andra skaldjursalternativ.

Trevlig resa och smaklig måltid i Porto!

Nedan finns några användbara länkar.

Restauranger i Porto

Varför välja Helvetic Clinics

Rankad som nr. 1 i Europa

Certifikationer

Patienternas kommentarer

Helvetic Clinics och Unicef

Call Now ButtonRING NU