Tandlakare Ungern 12 Revay out Budapest

Melag Sterilisation

Sterilisering och hygien i våra tandvårdskliniker

Säkerhet är vår största prioritet och vi är stolta över att ha den högsta standarden när det gäller sterilisering och hygien. De standarder som tillämpas i våra kliniker är de samma som de rättsliga kraven i Schweiz och Frankrike. Dessa krav tillämpar vi på varje aspekt i vår verksamhet, från små verktyg, material och utrustning såsom handskar, masker och nålar etc.

För tandläkarutrustning som inte är av engångskaraktär, följer vi de strängaste reglerna för desinfektion och sterilisering:Melag Sterilisation

Före sterilisering

Vi rengör noggrant alla instrument med ultraljud och genom manuell inspektion av varje instrument före steriliseringen.

Melag Sterilisation av kirurgisk tandläkarutrustning

  • Sterilisering av alla instrument sker i en autoklav och övervakas elektroniskt. Vi håller den högsta medicinska europeiska standarden CE 93-42 och standarder för validering (EN554 / ISO17165)
  • Strikt efterlevnad av tillverkarens rekommendationer för underhåll av instrumenten
  • Sterilisering av återanvändbar plast utförs genom nedsänkning under 24 timmar (längre tid än normer som rekommenderas på schweiziska sjukhus)

Underhåll av lokaler och utrustning

Vid rengöring och desinficering av Helvetic Clinics lokaler, följer vi Säkerhets- och asepsis rutiner (OSAP http://www.osap.org/) standarder.Melag Sterilisation på Helvetic Clinics

  • Vi desinficerar kliniken enligt det europeiska cirkuläret 93/42 / EEG, 14 Jun 1998
  • Vi använder EG märkta desinfektionsmedel, som intygar att ämnet uppfyller dessa krav. Detta garanterar säkerheten för både patienter och tandläkare

Du kan vara säker på att vi går utöver de grundläggande förväntade hygienkrav på våra tandvårdskliniker.

Vårt steriliserings- och autoklav utrustning från Melag

MELAG AUTOKLAV

Vacuklav 30B+

Melag är en av de mest framstående tillverkarna inom hygien och instrumentbehandling vars huvudsakliga fokus alltid har varit inriktad på kvalitet och tillförlitlighet. Instrumenten tillverkas i Berlin, Tyskland. Melag är världens största företag specialiserat på tillverkning av autoklaver och diskdesinfektorer.

Specialfunktioner i Vacuklav 30B +:

  • mycket enkel att använda
  • Snabbt program
  • ekonomisk och kraftfull drift
  • modern design

Vacuklav 30B + ‘s framträdande effektivitet säkerställer en kort drifttid vilket ger mer tid för patienterna. Det automatiska förloppet kan startas med en enda start / stopp-knapp där den fullständiga steriliseringen, liksom torkningsprocessen sker.

Denna enhet anses vara en av de snabbaste steriliserings maskiner på marknaden. Steriliseringsförloppet tar helt och hållet 15 minuter, med vakuumtorkning. Cirka 30 minuter senare efter en sterilisering, kan en ny steriliseringsprocess påbörjas, beroende på den totala belastningen av autoklaven.

Vacuklav 30B + maskinerna är anslutna till kranvatten som alstrar ånga; en annan del av kranvattnet används för att kyla vakuumpumpen. Denna högpresterande funktion ger snabbare programkörningar.

 

 

 

Varför välja Helvetic Clinics

Rankad som nr. 1 i Europa

Certifikationer

Patienternas kommentarer

Helvetic Clinics och Unicef

Call Now ButtonRING NU