Tandlakare Ungern 12 Revay out Budapest

Sevärdheter i Budapest

Sevärdheter i Budapest för din tandläkarresa till Budapest

Budapest är en av Europas vackraste städer, tack vare sin tusen år gamla historia, kultur och arkitektur, som har överlevt båda världskrigen.

Se mer om tandresa här

Budapest, en kort historik

Budapest var ursprungligen en Keltisk stad som hette Aquincum och som senare blev den romerska huvudstaden för Pannonia provinsen. Ungrarna kom hit i slutet av 8:e århundradet. Sedan år 1241-1242, blev staden invaderat av mongolerna. I det 15:e århundradet blev staden restaurerat och blev kulturellt centrum för Humanist-renässansen. Ottomanerna styrde staden i nästan 150 år, Under 18:e och 19:e århundradena började en ny och blomstrande era. Det delade staden i två delar, Buda och Pest, vilka utvecklades självständigt på båda sidor om floden, de förenades år 1873. Staden du ser idag liknar mestadels en stad ifrån den sista perioden nämd.
Sevärdheter i Budapest   tandresa og sevärdheter i Budapest    Budapest sevärdheter

Sevärdheter i Budapest

De berömda kronjuvelerna finns utställda parlamentsbyggnaden i nygotisk stil. Vidare så finns även 223 museer att välja mellan. Om du är intresserad av konst, Museet The Museum of Fine Arts rekommenderas. Om du föredrar historia bör du besöka Aquincum Museum eller Nagytétény’s slott. Castle Hill på Donau är en arkitektonisk attraktion, vars enastående utsikt har inspirerat många sångare. Runt slottet finns tre kyrkor, sex museer och många andra byggnader, passager och platser värda att besöka.

dental Travel2En tur på Donau som korsar Budapest

Det finns sju öar mellan Buda och Pest, den största är Csepelön vilken är nästan 50 kilometer lång och sex till åtta kilometer bred och dess norra udde är en del av staden. Margaretaön är 2,5 kilometer lång och mindre än 400 meter bred. Turister och medborgare använder ön för att vila och rekreation. Ön med det outtalbara namnet Hajogyari-Sziget är en konstgjord ö som ger möjligheter till vattensport under dagen. Den populära folkfestön som heter “Sziget” välkomnar hundratals artister och har mer än 400.000 besökare årligen. Ön växer fortfarande, tack vare initiativ som bostadsfastigheter och rekreationscenter. Det finns även planer för kasinon, hotell och en småbåtshamn.

Ungerska bad

dental travel Hungary2Ett besök till Budapest skulle inte vara fullständigt utan att besöka några av de ungerska baden. Det berömda Rudas Badet har en historia från 1550, vilket är början av den turkiska ockupationsperioden som var efter den romerska ockupationsperioden. Den turkiska arkitekturen är anmärkningsvärd och den imponerande poolen är byggd under en kupol med tio meter bredd. Om din budget tillåter så är badet en idealisk plats att tillbringa flera timmars avkoppling i slutet av dagen. De har dessutom nyligen helt moderniserats.
Moderna badhus som går tillbaka till början av 20-talet är t.ex. Gellértkomplexet, som är ett bad och ett hotell. Szechenyi badet har täckta simbassänger och utomhuspooler. Det finns mer än tio simhallar samt ett stort antal spaanläggningar.

Budapest bör inte missas. Många besökare har dyrbara minnen från staden och återvänder regelbundet. Det är en bra stad att bo i, med den vänliga och gästvänliga lokalbefolkningen. Missa inte de kulinariska specialiteterna i regionen, som är dessutom är billigare än i någon annan europeisk huvudstad. Namnen på rätterna kommer sannolikt inte avslöja mycket av sitt innehåll, men du kan säkert räkna med aptitretande mat och dryck med massor av kött och potatis, tillsammans med ungersk öl eller lokal sprit, såsom världskända växtbaserade Unicum eller frukt-baserad Palinka

Budapestkarta för tunnelbanor

metro-map

Välkommen till Budapest

Restauranger i Budapest
Att se i Budapest

Varför välja Helvetic Clinics

Rankad som nr. 1 i Europa

Certifikationer

Patienternas kommentarer

Helvetic Clinics och Unicef

Call Now ButtonRING NU