Tandlakare Ungern 12 Revay out Budapest

Rotfyllning – Tandvård utomlands

Definition av Endodonti

Endodonti är den gren inom tandvården vars syfte är att upprätthålla och bevara tänder genom endodontisk terapi. Det är alltså behandlingar och förfaranden för den mjuka inre vävnaden av tänder, som också kallas pulpan, det finns olika sjukdomar som kan förekomma i pulpan (reversibel pulpit eller nekros) och periapikala abscesser (desmodont alveolär kronisk alveolär ), akuta alveolära bölder (osteit kondense).
Endodontisten är tandläkare som specialiserat sig på behandlingar för tänderna när de redan är drabbade av nekrotiska sjukdomar eller riskerar att bli det. De studerar i rotfyllningstekniker och procedurer och är också särskilt utbildade för att behandla traumatiska skador på mjukdelar i munnen.

Rotfyllning - Tandvård utomlands

Allt handlar om precisionstandvård

I tveksamma fall

Om du skulle känna smärta i en tand eller en hålighet som förut har behandlats, bör du omedelbart kontakta en tandläkare som specialiserat sig på endodonti. På Helvetic Clinics i Ungern kommer våra endodontister avgöra om en rotfyllning är nödvändig genom att först bedöma tillståndet av tänderna med hjälp av en röntgen. Det är viktigt att identifiera och bota en infektion snabbt, utan behandling riskerar du i framtiden behöva sätta in tandimplantat eller bro för att ersätta tanden eller tänderna.

Tandröta – Rotfyllning – Behandlingsbeskrivning

Rotbehandling börjar med en grundlig rengöring av det skadade området/områdena av tanden och utförs vanligtvis under lokalbedövning.
När endodontisten når till pulp-kammaren, om så erfordras, injiceras ytterligare bedövningsmedel direkt i tandens nervsystem för att eliminera smärtan, om en tand är delvis nekrotisk så förblir de i allmänhet mycket känsliga innan nerverna helt har avlägsnats.
Endodontist avlägsnar sedan den infekterade vävnaden av tandpulpan (innuti tand) och eventuella nervvävnad av roten, han rensar som förberedelse av fyllning för rotkanalen. När tanden är ordentligt förberedd och dess inre del noggrant desinficerats, fyller endodontisten rotkanalen och tätar öppningen med en primär tillfällig medicinsk fyllning.
Vid uppföljande besök på vår klinik, kommer endodontisten ta bort den tillfälliga medicinska fyllningen, ersätta den med en lämplig bas och sedan täcka tanden, oftast med en krona. Efter behandlingen skall tanden vara intakt och du ska inte längre känna smärta, eftersom nerverna har tagits bort. Rotbehandling och fyllning kan tyckas vara en trivial behandling, men så är absolut inte fallet.
Det är därför våra endodontister på Helvetic Clinics i Ungern utför dessa operationer med hjälp av särskilt mikroskop som förstorar 8X. Tyvärr så får våra endodontister möta patienter som tidigare har genomgått denna typ av behandling någon annanstans hos en icke-specialiserad tandläkare som dessutom saknar tandmikroskop. Dessa patienter kommer för behandling hos oss på grund av fortsatta komplikationer såsom infektioner eller inflammationer i sina tänder.

Du förtjänar det bästa! Helvetic Clinics bästa rotfyllning – Tandvård utomlands

Varför välja Helvetic Clinics

Rankad som nr. 1 i Europa

Certifikationer

Patienternas kommentarer

Helvetic Clinics och Unicef

RING NU