Tandlakare Ungern 12 Revay out Budapest

TANDHYGIENISK BEHANDLING – TANDVÅRD UTOMLANDS

Hygienisk tandbehandling: Vad är tandsten?

Tandsten bildas genom en kombination av bakterier, slem och andra partiklar som finns i din saliv (fosfat och kalcium). Det byggs upp på tänderna mer eller mindre gradvis och bildar ett klibbigt, färglöst plack på tänderna, vilket tenderar att samlas strax under tandköttskanten. Du kan bli av med plack genom att borsta och använda tandtråd. Men plack som inte avlägsnas kan med tiden förvandlas till “tandsten” som inte kan borstas bort utan måste tas bort av en tandläkare.

Tandsten är den främsta orsaken till en rad sjukdomar i gommen, men det är möjligt att behandla sjukdomar såsom parodontit utan att tillgripa kirurgi, om tillståndet inte har blivit alltför allvarligt. Efter ett inledande samråd på vår klinik så kommer våra tandläkare ofta förskriva djupgående rengöring som kallas “skalning eller tandhygienisk behandling” för att ta bort den härdade tandstenen ovan och under tandköttet.

Blanda inte ihop tandsten med plack. Genom att borsta tänderna regelbundet, kan du ta bort plack, men inte tandsten. Ansamlingen av tandsten kan bromsas med tandborstning. Men för effektiv djuprengöring och borttagning av tandsten så måste du konsultera med en tandläkare.

Tandrensning - Borttagandet av tandsten

Tandrensning: Borttagandet av tandsten

Tandläkare eller tandhygienister använder generellt en kombination av två instrument för avlägsnandet av tandsten; De kan antingen ta bort manuellt (skala) plack från ytan av tänderna med manuella handhållna instrument såsom periodontala kyretter, eller också använda ultraljudinstrument för att avlägsna plack med en vibrerande metallspets.

Hur ofta du behöver djuprengöring eller skalning hos en tandläkare kan variera från var tredje månad till flera år. Skalning är en icke-invasiv behandling, Djuprengöring av tänder är en noggrann rengöring av den mjuka vävnaden i tandköttet, ovan och runt tänderna. Dessutom gör skalning inte tänderna vitare, eftersom det bara tar bort den fula och patogena kalksten som täcker tandorganen.

Ultraljud har använts framgångsrikt under många år för snabb och effektiv borttagning av plack från tänderna och tandköttsområdet. Vår klinik är utrustad med den senaste generationen av ultraljudsinstrument som är i stånd att avlägsna de svåraste beläggningar under tandköttet (subgingival skalning) genom att fördela mjuka vibrationer att bokstavligen spränga bort tandsten, utan att skrapa tänderna eller skada tandköttet.

Regelbunden djuprengöring är viktig för att bevara friska tänder. På Helvetic tandvårdskliniker i Ungern börjar ofta våra behandlingar med tandhygienisk behandling.

Du förtjänar det bästa! Helvetic Clinics i Ungern, Bästa tandvården utomlands

Varför välja Helvetic Clinics

Rankad som nr. 1 i Europa

Certifikationer

Patienternas kommentarer

Helvetic Clinics och Unicef

Call Now ButtonRING NU