Tandlakare Ungern 12 Revay out Budapest

Tandimplantat – Tandvård utomlands

Tandimplantat – Beskrivning

Ett tandimplantat är en skruv med antingen en grov eller en slät yta.
Majoriteten av tandimplantat är tillverkade av ren titan, några är gjorda av Zirkonium. Efter en viss tid (2 till 5 månader, beroende på varje patient), växer käkbenet runt och befäster implantatet (osseointegration). Vid det här laget, kan de konstgjorda tänder som kronor eller broar placeras på tandimplantat. Detta är känt som “avbelastning av implantatet”.

Är tandimplantat lämpliga för alla?

Tyvärr betyder inte saknaden av tänder att tandimplantat är lämpligt för dig, eftersom vissa element måste beaktas, till exempel:

Det allmänna tillståndet hos patienten: Det finns flera medicinska riskfaktorer mot att ha tandimplantat. De vanligaste är rökning och diabetes. Det betyder inte att dessa patienter inte kan ta emot tandimplantat, men att risken för misslyckande är högre och patienter måste vara medvetna om det.

krona pa implantat

Möjliga Implantatprotetik

Det allmänna tillståndet för munnen: tänder och tandkött måste vara stabila, innan man överväger att placera tandimplantat för att det sannolikt ska “fungera”. Om vissa tänder är sjuka eller trasiga, eller om tandköttet är sjukt, är det lämpligt att behandlas för detta innan man placerar tandimplantat.

Kvaliteten och kvantiteten av käkbenet: Utan tillräckligt med ben, är det svårt att placera ett implantat. För att bestämma den nödvändiga volymen av benmassa som krävs för ett tandimplantat som skall införas, behövs det en panoramaröntgen, men för en mer korrekt bedömning kan en CT-röntgen behövas för att få en tredimensionell bild. Naturligtvis är vår tandvårdsklinik utrustad med OPG-röntgen samt 3D CT-röntgenenheter.

Insättning av tandimplantat

För att öka säkerheten och tillförlitligheten, är insättningssprocessen för tandimplantatet uppdelat i två faser hos Helvetic Clinics: den första fasen innebär att placera tandimplantatet i käken, följt av andra fasen några månader senare då cementeras den konstgjorda tanden eller tänderna på implantatet.

Implantat kronor och broar

Roger C. Mars 2014
Helvetic Clinics Budapest, Ungern
Drs. Laszlo Lukacs (implantat) & Peter Lukacs (kronor & broar)
5 Alphabio implantat, 11 metallkeramiska kronor, 3 gånger 3 ledsbroar, 19 tänder totalt

Tandläkaren kommer att göra ett snitt i tandköttet för att exponera käkbenet där tandimplantat ska placeras innan snittet stängs. Efteråt är det nödvändigt att vänta mellan 3 till 6 månader för att uppnå en god läkning och förkalkning runt implantatet. I själva verket handlar denna läkningsprocessen om sammanfogning mellan käkbenet och implantatet, så kallad osseointegration. Denna process kommer att ge en stark struktur som sedan kommer att användas i den andra fasen av behandlingen.

Det andra steget innebär att man gör ett litet snitt i tandköttet för att frigöra tandimplantatet för att sedan fixera eller skruva in en pelare “ansatts eller post” på implantatet, vilket kommer att fungera som ett ankare för kronan eller restorationsarbetet.
Tandläkaren kan då fixera en eller flera tänder, tandprotesen, bryggan på pelaren som sitter i tandimplantatet.

Fördelarna med tandimplantat

Tandimplantat ger flera fördelar jämfört med andra ersättningsalternativ av tänder. Förutom komfort och estetik, kommer dina implantat agera som dina naturliga tänder. Dessutom ersätter tandimplantat en del av dina tandrötter, och bevarar därigenom käkens benmassa, medans om du inte sätter in ett implantat och istället använder en fast bro eller delvis avtagbar protes så tenderar tandkött och käkebenet på dessa tomma ställen där tänder en gång satt att resorbera. Implantat kan stödja kronor, broar och tandproteser.

Implantat integreras i käken och bidrar till att bevara käkbenen friska och intakta. I det långa loppet är oftast implantat mer estetiska, funktionella och bekväma.  

Varför välja Helvetic Clinics

Rankad som nr. 1 i Europa

Certifikationer

Patienternas kommentarer

Helvetic Clinics och Unicef

Call Now ButtonRING NU