Tandlakare Ungern 12 Revay out Budapest

Tandproteser – Tandvård utomlands

Två typer av tandproteser är tillgängliga, kompletta och partiella proteser. Kompletta proteser används när alla tänder saknas, medan partiella proteser är, som namnet antyder, används för att ersätta några förlorade tänder.

Temporära proteser

Om du saknar tänder, kommer Helvetic Clinics förse dig med tillfälliga proteser eftersom våra tandläkare gör aldrig en slutgiltig protes omedelbart efter t.ex. tandutdragning eller implantation, ben och tandkött tenderar nämligen att krympa något, särskilt under läkningsperioden efter tandutdragningar. Därför kommer en tillfällig protes vanligtvis kräva små justeringar, protesen bör betraktas som en tillfällig lösning.

Komplett proteser

Denna proteser är permanent som innehåller alla tänderna i en normal tandrad.

Lokatorprotes

Antoinette B. Februari 2014
Helvetic Clinics Budapest, Ungern

Dr. Laszlo Lukacs (implantat), Dr. Brigitta Szabo (protes) 
Lokatorprotes övre och nedre käke

Partiell proteser

En uttagbar partiell protes består i allmänhet av tänder bundna till en rosa bas tillverkad av harts, som förbinds med en metallram och som håller tandprotesen på plats. Partiella proteser används när en eller flera naturliga tänder är kvar i över- eller underkäken. En partiell protes inte bara fyller utrymmena av de saknade tänder, men den hindrar också andra tänder från att röra på sig (tandvandring). En partiell protes med precisionklamrar är avtagbar och fästes på intilliggande tänder.

Implantatfixerade proteser

I ett fåtal fall, när benet har dragit sig tillbaka för mycket, är det inte möjligt att ha implantat. I det fallet kan en normal protes användas för att ersätta tänderna. Om emellertid implantat är möjliga, då tandimplantat kan användas för att stödja och fixera en protes. Kända som implantatstödda proteser, eller klicka i / på proteser, eller lokatorproteser, eller täckproteser på implantat, de är inte av porslin eller “riktiga” tänder. Du måste ta bort dem och rengör dem på natten. Klickproteser är bra för de patienter som är vana vid att bära tandproteser. Någon som redan är van vid att bära proteser kommer att vara mycket nöjd med denna lösning eftersom protesen hålls på plats av implantaten, det ger en känsla av stabilitet som inte finns hos normala vakuumproteser.

Hur många implantat?

För vanliga kompletta proteser, kan vi använda 2 till 6 implantat. Ju flera implantat, desto mer känner patienten att protesen är stabil och säker.

Finns det alternativ till tandproteser?

Ja, broar kan cementertas på tandimplantat, vilket eliminerar behovet av en protes. Du slipper då den rosa plastbasen som täcker insidan av munnen eftersom du får tänder med ett naturligt utseende av metallkeramik eller helkeramiska tänder. En fast bro är oftast ett bättre alternativ, men ibland en klickprotes fungera väldigt bra. Kostnaden är vanligtvis högre men broar på implantat och porslinskrona ser mycket mer naturligt ut. Alla patienter kan dock inte sätta in implantat, din tandläkare kommer efter undersökning att råda dig om möjligheterna som också försöker ta hänsyn till din budget.

Vad är en tandprotes gjord av?

Proteser tillverkas av laboratoriet genom en kombination av akryler.

Du förtjänar det bästa! Helvetic Clinics, de bästa tandproteser – Tandvård utomlands

Varför välja Helvetic Clinics

Rankad som nr. 1 i Europa

Certifikationer

Patienternas kommentarer

Helvetic Clinics och Unicef

Call Now ButtonRING NU